Nina Olivari Fotografie

Zwangerschap

De geboorte ervaring van jullie kindje blijft je altijd bij, je hele leven lang.

Zwangerschaps

cursus

Invloeden van Hypnobirthing en Vrije Geboorte neem ik mee in deze holistische zwangerschapscursus. ‘Bevallen vanuit Kracht en Vertrouwen’ is bedoeld voor stellen.

Tijdens de cursus laat ik jullie zien dat bevallen vooral een hele bijzondere ervaring en transformatie kan zijn naar het ouderschap, dat je het echt samen kunt gaan beleven, zodat het zowel voor jullie als ouders, als voor jullie kindje een moment wordt dat je nooit meer zullen vergeten en dat jullie bovenal bekrachtigd.

Een zachte geboorte werkt zo positief door in de kraamtijd, de hechting en het ouderschap.

Uiteraard leer je alles over de fysiologie van het lichaam, ontspanning, je keuzemogelijkheden, je mindset, krijg je fysieke en mentale oefeningen, leer je over het vierde trimester en nog veel meer.

Je komt met maximaal 5 stellen bij elkaar.

Data: maandag 11 en 25 oktober, 8 en 22 november 2021
Tijd: 18.30 – 21.30 uur
Locatie: Edanz Groningen

Zwangerschaps

coaching

Terwijl ik naast je sta tijdens deze 1 op 1 zwangerschapscoaching, kijk ik wat jij nodig hebt en gaan we de diepte in. We gaan bewust bezig met je zwangerschap en we staan stil bij de verantwoordelijkheid die jij hierin hebt. Ook komt de werking van jouw lijf en jouw brein aan bod en welke invloed je zelf hebt op jouw eigen ervaring van de geboorte van je kindje.

Afspreken wanneer jij wilt en waar jij wilt. Bij jou of mij thuis of al wandelend.

Hieronder lees je meer over waar jij en je partner dan voor kiezen.

 

 • Een laagdrempelige en persoonlijke benadering op maat en afspreken naar behoefte?
 • Meer vertrouwen krijgen in jouw lichaam?
 • Iemand die met je meedenkt en ook kritische vragen stelt?
 • Dat iemand je begeleidt om de diepte in te gaan en jouw angsten serieus neemt?
 • Bewust met je zwangerschap omgaan en bewuster keuzes maken over wat jou fijn lijkt?
 • Inzicht krijgen in hoe het vrouwenlichaam en het vrouwenbrein werken?

Mijn kracht

Mijn kracht zit ‘m in het stellen van de juiste vraag. Om zover door te vragen dat helder wordt wat jij diep van binnen wilt. In mijn puurheid prikkel ik je soms om anders tegen dingen aan te kijken. Best een beetje eng soms, want het komt heel dichtbij, maar hopelijk wel juist waarom je mij vraagt bij je langs te komen.

Ik hou ervan om helemaal open en kwetsbaar te zijn en te benoemen wat ik ervaar. En dat helpt jou ook om te voelen en te laten zien wat er in je leeft. Dat gebeurt pas als je je echt gezien en gehoord voelt. Door zelf mijn hart te volgen en heel bewust te leven straal ik rust uit en inspireer ik ook jou om hetzelfde te doen. Hier kun je de rest van je leven mee vooruit.

Stella Dekker Fotografie

Stella Dekker Fotografie

Stella Dekker Fotografie

Wat kun je van mij verwachten

Je kunt van mij verwachten dat ik je laat nadenken over wat jij nodig hebt voor, tijdens en na de bevalling. Dat ik je laat voelen hoe jouw lijf, intuïtie en jouw innerlijke kracht kunnen samenwerken. Ook leer ik je hoe je je het beste kunt ontspannen en hoe je pijn op een andere manier kunt beleven.

Oftewel, we staan samen stil bij jouw wensen en behoeften en maken ze helder en zichtbaar.  Er zijn zoveel keuzes te maken en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Keuzes kun je pas echt goed maken als je precies weet waar je het over hebt. En daar zorg ik voor, door je alle informatie over de opties die je tegen kunt komen met je te delen.

En niet te vergeten je (geboorte)partner: hij of zij heeft een grootse, actieve en tegelijkertijd nederige rol en vraagt van je partner dat hij of zij zich hiervan bewust is. Jouw vertrouwen in jouw natuurlijke kracht en in wat er komen gaat staat voorop. Hoe kan je geboortepartner dat aanmoedigen en jou geven wat je nodig hebt. Daar gaan we het samen met hem of haar uitgebreid over hebben.

Waar kies je voor

Een toegankelijke, laagdrempelige en persoonlijke begeleiding. Het doel is om bewustzijn, kracht en vertrouwen te kunnen voelen als het gaat om de geboorte van jullie kindje. Vanuit de 8 elementen die bijdragen aan een optimale geboorte ervaring werken we toe naar het moment waarop jullie voelen dat je vanuit intuïtie, positiviteit en ontspanning de verantwoordelijkheid durft te nemen voor jouw bevalling. Je ervaart hierdoor een gevoel van regie en overgave.

 • Kennisoverdracht: hoe beter jij weet wat jouw invloed is en welke keuzes je hebt, hoe meer ontspanning er zal ontstaan.
 • Mentale oefeningen: hoe jouw mindset je kan helpen anders te kijken, met o.a. affirmaties, visualisaties en meditaties
 • Fysieke oefeningen: hoe jij je lichaam kunt voorbereiden en je kind kunt ondersteunen tijdens de geboorte, met o.a. yoga en ademhalingsoefeningen.
 • Thema’s als overgave, regie, autonomie, keuzevrijheid, angst en pijn komen uitgebreid aan bod.
 • Hulp bij het opstellen van je geboorteplan.
 • Informatie en tips over het vierde trimester en borstvoeding.
 • Delen met andere aanstaande ouders in een groep of juist individuele begeleiding.
 • Bereikbaarheid via whatsapp.

Wat is een vrouwencirkel

Een vrouwencirkel is een kleine groep vrouwen die bij elkaar komen om tot een diepgaande uitwisseling te komen, waarbij je elkaar steunt en waarin je leert om je (weer) te verbinden met jouw diepe vrouwelijke kracht. Dit alles in een sfeer van vertrouwen en echte aandacht.

Een vrouwencirkel biedt jou de ruimte om even enkel voor jezelf te zorgen, te ontsnappen uit de veelheid van alle dag, vanuit je (drukke) hoofd terug in je lijf te komen en dit in verbinding met de andere aanwezige vrouwen.

We komen samen in kwetsbaarheid, in eerlijkheid. Het gaat niet om wie we denken te moeten zijn, maar om wie we écht zijn, wat we écht voelen. We delen onze verhalen over ons leven en luisteren naar elkaar met respect en zonder oordeel. We geven elkaar geen oplossingen of adviezen, het verhaal gewoon mogen vertellen en beluisterd worden, is al helend genoeg. Iedereen mag dit op zijn eigen tempo doen, alles mag er zijn, als je geen zin hebt om iets te delen is dat ook goed, je mag de ruimte en de tijd nemen om hier in te groeien. Het gaat er om bij je gevoel te komen en te voelen wat goed voelt voor jou om te delen.

Ik begeleid zowel geboortecirkels als moedercirkels.

sistersandthesea.com

Stella Dekker Fotografie

sistersandthesea.com

Geboortecirkel

Een moment om te verzachten

Om stil te staan, te verzachten maar ook om je vrouwelijke kracht te kunnen voelen. Dit doe je samen met andere zwangeren. Je staat voor de geboorte van je kindje en je wilt je naast de zwangerschapscoaching verbinden met andere vrouwen. Je kijkt ernaar uit om ervaringen uit te wisselen en om elkaar te steunen. Om elkaar positief te inspireren en aan te moedigen. Om te ontspannen en jezelf te kunnen zijn.

Geboortecirkel:

 • Het verbinden en delen met gelijkgestemden
 • Jezelf een veilige plek gunnen waar je jezelf mag zijn
 • Dans, meditatie, verdieping,
 • Aandacht voor een thema; intuïtie, grenzen

Contact

De Savornin Lohmanlaan 4
9722 HG Groningen
06 103 053 11
vivi@verwachtingsvol.nl

Contact

De Savornin Lohmanlaan 4
9722 HG Groningen
06 103 053 11
vivi@verwachtingsvol.nl