Nina Olivari Fotografie

Moederschap

Naast de geboorte van jouw kind, word jij als moeder ook geboren. Je leven verandert enorm en dat is iets om bij stil te staan.

Een levenswerk

Moederschap doe je er niet even bij, het is een levenswerk. Er wordt van alles van je gevraagd, en alles wordt tegelijk van je gevraagd. In deze uitdagende tijd is het fijn om te delen met vrouwen om jou heen. Om jouw verhaal te kunnen doen zonder dat er een oordeel komt. Om verhalen en ervaringen van anderen te horen waardoor je je gesteund en aangemoedigd voelt.

Mother Blessing

Een moment om te eren

Een Mother Blessing, letterlijk vertaald een zegen voor de moeder, een ceremonie om te vieren dat een vrouw binnentreedt in het moederschap. Door middel van rituelen en symbolen wordt de aanstaande moeder omhult met liefde om haar zelfvertrouwen te geven voor de aanstaande bevalling en voor een zachte geboorte voor haar baby.

De vrouwen waarmee jij een diepe verbinding voelt zijn daarbij. En dat vraagt om keuzes en goed voelen wie er zo dichtbij jou staan. Keuzes, die je toch al heel veel gaat maken tijdens je zwangerschap en ook daarna tijdens het moederschap. Want het draait om jou, om jouw lijf en om jouw bevalling. Samen met fijne vrouwen gaan we delen. Jullie gaan de diepte in, vertellen elkaar verhalen, jullie ervaringen, jullie wijsheid als moeders.

Wil je ook na de geboorte van je kindje delen met andere moeders? Kijk dan even bij de moedercirkels die ik begeleid. 

Brechje Hoornstra @warmcuppatea

Stella Dekker Fotografie

Brechje Hoornstra @warmcuppatea

Begeleiding Mothers Blessing

Minimaal 5 en maximaal 8 vrouwen

 • Meditatie gericht op de geboorte en het moederschap
 • Verbindende en bemoedigende rituelen in een intieme en positieve sfeer
 • Vrouwelijke energie; gevoeligheid, intuïtie en verbinding
 • Het maken van bloemenkroon met meegebrachte bloemen
 • Het rijgen van een kralenketting met persoonlijke kralen
 • Het schrijven van jouw aanmoediging of wens voor de aanstaande moeder
 • Warm voetenbadje voor de aanstaande moeder
 • Een verbindende draad waarvan iedere vrouw een armbandje meeneemt naar huis
 • Geboortekaarsen die de vrouwen aan kunnen steken als de geboorte begint
 • Het opstellen van een intekenlijst om te koken voor het nieuwe gezin

Nina Olivari Fotografie

Moedercirkel

een moment om te delen

Soms kun je als moeder het gevoel hebben dat je als enige op de wereld twijfelt of worstelt met het moederschap. Tijdens de Moedercirkels zul je merken dat jij zeker niet de enige bent en dat er juist veel herkenning is onderling. De vrouwen om je heen die het dichtst bij jou staan, daar kun je zoveel aan hebben. Hoe mooi is het om onze ervaringen met elkaar te delen. Gewoon, omdat we vrouw zijn, omdat we zacht, open en kwetsbaar mogen zijn. De Moedercirkel geeft ruimte aan het onder woorden brengen van ervaringen en gevoelens van jouw moederschap. Iedereen is gelijk en alles mag er zijn, zonder oordeel of advies. Dit brengt jou rust en inspiratie en moed om weer verder te gaan. Naast de verhalen is er ook tijd voor ontspanning.

Stella Dekker Fotografie

Nina Olivari Fotografie

Moedercirkel

een moment om te delen

Moedercirkel

een moment om te delen

Soms kun je als moeder het gevoel hebben dat je als enige op de wereld twijfelt of worstelt. Tijdens de Moedercirkels zul je merken dat jij zeker niet de enige bent en dat er juist veel herkenning is onderling. De vrouwen om je heen die het dichtst bij jou staan, daar kun je zoveel aan hebben. Hoe mooi is het om onze ervaringen met elkaar te delen. Gewoon, omdat we vrouw zijn, omdat we zacht, open en kwetsbaar mogen zijn. De Moedercirkel geeft ruimte aan het onder woorden brengen van ervaringen en gevoelens. Iedereen is gelijk en alles mag er zijn, zonder oordeel of advies. Dit brengt jou rust en inspiratie en moed om weer verder te gaan. Naast de verhalen is er ook tijd voor ontspanning.

Moedercirkel:

 • Het verbinden en delen met gelijkgestemden
 • Jezelf een veilige plek gunnen waar je jezelf mag zijn
 • Dans, meditatie, verdieping,
 • Aandacht voor een thema; intuïtie, grenzen

Uiteraard zorg ik voor de ruimte die we tegenwoordig om ons heen nodig hebben, de schone handen en de smetteloze omgeving. Ondanks deze ruimte vind ik het ongelofelijk fijn en belangrijk dat we juist nu kunnen samenkomen om ons te verbinden met elkaar, te delen en vanuit vertrouwen in het moment te zijn.

bewustzijn

overgave

verantwoordelijkheid

regie

Contact

De Savornin Lohmanlaan 4
9722 HG Groningen
06 103 053 11
vivi@verwachtingsvol.nl

Contact

De Savornin Lohmanlaan 4
9722 HG Groningen
06 103 053 11
vivi@verwachtingsvol.nl